Over onze praktijk

Vanaf het najaar 2020 zijn wij gestart met onze kleine vrijgevestigde praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie naast ons werk in een grote instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Alkmaar. Ons doel is om de kinderen en jongeren in de regio laagdrempelig de juiste zorg te kunnen verlenen, waarbij samenwerking met collega’s een belangrijk onderdeel is. Hiervoor werken wij nauw samen met meerdere collega praktijken in de regio.

Frank Zutt

Ik ben Frank Zutt, geboren in Heerhugowaard en nu woonachtig in Oudkarspel. Ik ben getrouwd en heb een gezin met 4 kinderen. Ik ben Kinder- en Jeugdpsychiater sinds 2011. Ik heb een ruime ervaring met de diagnostiek en behandeling van zowel kinderen als jeugdigen, met ADHD, Autisme (ook complexe vormen), Angststoornissen, Stemmingsstoornissen en Psychotische stoornissen.

Ik heb mijn geneeskunde opleiding gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ben tot psychiater opgeleid bij GGZ Ingeest in Amsterdam, waarbij ik het laatste deel van mijn opleiding bij de crisisdienst van GGZ-NHN in Alkmaar heb gedaan. Mijn aantekening tot kinder- en jeugdpsychiater heb ik gehaald bij Triversum. Ik heb daar een aantal jaar gewerkt op de polikliniek als inhoudelijk leidinggevende. Daarna heb ik 3,5 jaar in Amsterdam gewerkt bij Arkin, in de combinatie 2 dagen kinder- en jeugdpsychiater en 3 dagen plaatsvervangend Geneesheer-Directeur, waarbij ik naast polikliniek Arkin Jeugd en Gezin, belast was met het toezien op de uitvoering van de gedwongen zorg op afdelingen van Inforsa en Mentrum. Ik draaide daar mee in de volwassen dienstenpoule als achterwacht psychiater. Deze taken vond ik erg leuk, waarbij ik merkte dat ik ook met volwassen werken graag doe. Vanwege reistijd en het beschikbaar willen zijn voor mijn gezin en het feit dat mijn vrouw ook graag wat meer wilde werken ben ik weer dicht bij huis gaan werken. Sinds 2019 ben ik weer in dienst van Triversum / GGZ NHN als kinder- en jeugdpsychiater en ben ik verbonden aan de polikliniek in Alkmaar en Schagen en de acute opname afdeling. Op maandagen werk ik in onze praktijk, alsmede de donderdagmiddagen.

Ik houdt mij bezig met de breedte van mijn vak en houdt van afwisseling en de combinatie met een stukje beleid en kwaliteit. Sinds enige tijd ontwikkel ik mij in de behandeling van therapie resistente depressies bij kinderen en bekwaam ik mij in het uitvoeren van ECT behandeling. Ik ben actief voor mijn beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVVP), onder andere als visiteur. Ik heb meegeschreven aan de recent uitgebrachte Leidraad consultatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Voorts ben ik lid van een verwantenraad bij Esdege Reigersaal, waarbij mijn broer woont vanwege een verstandelijke beperking en ik ben commissielid van de Landelijke Geschillencommissie GGZ. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Vrijgevestigde Psychiaters Alkmaar en omstreken en de afdeling vrijgevestigde psychiaters van de NVVP.

BIG nummer 19064797801
AGB code 03068096

Linda van der Schaaf

Mijn naam is Linda van der Schaaf. Sinds 2015 ben ik met veel plezier werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater. Ik ben getrouwd en heb een gezin met een zoon en een dochter. Geboren in Langedijk, gestudeerd in Groningen en nu woon ik, samen met mijn gezin, op het allermooiste plekje in Zuid-Scharwoude.
Na mijn geneeskunde opleiding in Groningen en de opleiding tot psychiater bij GGZinGeest in Haarlem heb ik mijn kind- en jeugdspecialisatie bij Triversum in Alkmaar gedaan. In het 1e jaar na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest bij een kleine polikliniek in Medemblik. Daar werkte ik in een klein en beginnend team als algemeen psychiater en kinder- en jeugdpsychiater in de basis en specialistische GGZ. Na dat 1e leerzame jaar ben ik teruggegaan naar Triversum/GGZ-NHN, alwaar ik ging werken op de kinder(dag)kliniek en als inhoudelijk manager. En daar werk ik nog steeds met veel plezier, het inhoudelijke werk combineren met management taken bevalt me goed. En sinds september van 2020 werk ik met net zoveel plezier in onze eigen praktijk. Op woensdagen werk ik in onze praktijk, alsmede de woensdagavond en heel soms op zaterdagochtend.
Net als Frank, ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Vrijgevestigde Psychiaters Alkmaar en omstreken de afdeling vrijgevestigde psychiaters van de NVVP.

Ik heb een ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, angst- stemmingsstoornissen, maar ook met hechtingsproblemen en traumaklachten, waarbij ik vanuit mijn klinische werk een ruime ervaring met complexe hulpvragen heb opgedaan. Voor mij is het belangrijk om samen op zoek te gaan naar de factoren die een rol spelen in het niet goed verlopen van de normale ontwikkeling bij een kind. En daarbij kijk ik niet alleen naar het kind zelf, maar ook naar zijn of haar omgeving. Als deze factoren in kaart zijn gebracht kan er een plan gemaakt worden voor een maatwerk behandeling.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in de praktijk en mee te mogen denken in wat jij nodig hebt.


BIG nummer 9909683801
AGB code 03101288

Praktijk Dijk en Waard
KvK 78582768
AGB code 03037911